18 Eylül 2016 Pazar

KAPTANIN SEYİR DEFTERİ 116 MİNYATÜR SIRITAN BUDA


Bir KURBAN BAYRAMI daha bitti.
Gözümüz yaşlı bu uzun tatili uğurlamanın üzüntüsü içindeyiz..
Aslında hiç mi hiç seyahate gitmek niyetim yok..Geberene kadar uyumak uyumak ve uyumak istiyorum..
Malumunuz veya değilse de şu an malumunuz olacak ,annem yazın İZNİK'de evinde yaşıyor..Ben de çoğu zaman çok sevdiğim bu yere gidiyorum.Çocukluğumun geçtiği gençliğimin geçtiği ve sonrasında yaşlılığımın da Allah izin verirse geçeceği bir yer..Bol bol yazı yazıp resim falan yapmayı planlıyordum ki Aşk kapımı çaldı ve evlendim..Bu da yetmezmiş gibi bir de oğlum oldu..Bayılıyorum çocuklarıma,babaları için aynı hissiyatta değilim ama olsun..Çok istediler Ömer kumdan kale yapacakmış..Kız da okula başlayacakmış bir daha ne zaman gidecekmiş..
Baktım benim hanım sultandan ses çıkmıyor.Anne sen yola dayanabilir misin? Dedim..
_ Teessüf ederim neden dayanamayacak mışım ? Giderim elbet deyip de dudak bükünce,
Gaye dedim hadi bakalım unut o uyumaları falan kalk...
Binlerce valizle yola çıktık..Bazılarını yolda bırakmak istedim..1600 motor arabam klima eşliğinde 4 tombul yolcuyla yokuş çıkamayınca misal :)))
Safraları atın..
Bu arada oğlan sürekli İpad oynuyor ve kulaklığı unuttuğumuz için o ses benim beynimin ense kökü tarafından kikikiii vıyyt hihi buuum diyerek giriyor ve sinir sistemimi paralize ediyor..Arada sadece oğlum biraz kıs diyebiliyorum..Kız da kulaklığını asla ve asla vermiyor,radyoda çalan şarkıları hiç beğenmiyormuş,ona ulaşmak için Ömer'in ablasını dürtmesi gerekiyor..Arada bana su falan verdiler işte..Annem sağ olsun bir pet şişenin kapağını dahi açamadığı ve her şişe için düzenli çok sert işte diye iddia ettiği için mecburen Ömer'e ablasını dürtmesini söyleyip,pet şişeyi Lal'e verip açtırıp içtim..
Bu arada sigara molalarım var ve biraz da diz kapaklarımı genleştiriyorum..Bir benzin istasyonunda durdum.Yanımızda beyaz bir RANCH ROVER...500-800-1200 milyar TL gibi olmasına rağmen neredeyse BODRUM'da herkes de var..sanırım rent a car şirketleri çok iş yapmış..
Yan RANCH den  bir adam indi..Beslenmemiş,zayıf çarpık bacaklar..Cheddar peyniri rengi turuncu bir cilt ve beyaz t_shirt ile niyesini anlayamadığım paça uçları pembe desenli olarak biyelenmiş şort bluejean..Parmak arası olmazsa olmaz..Benzin dolarken ben marketten bir şeyler alıyorum. Dikizlemelerim sonucunda bu şahsın şunları aldığını tespit ettim..
Oda parfümü,Orkid,selfie çubuğu,aseton,sigara,çakmak,Danish Butter cookies ve su..
O pet şişeler açılmaz ben su içemedim bu yüzden diyecektim ama boşver dedim..Kendi eprövünü yaşasın:)))
İlerideki polis GBT noktasında aynı aracı çevirdiler..Aldıkları yüzünden olsa gerek..Tam bir MOLOTOF KOKTEYL yapacak malzeme aldı..:)))Polisle de Selfie çektirir artık...

Yavaştan da olsa Otelimize ulaştık.Molalarda su içmeyi ihmal etmedim direksiyonda susuzluktan ölsem kimse fark etmeyecek..Milyonlarca safrayı odamıza taşıdılar..Adam o kadar yoruldu ki bahşiş almadan asla yerimden kıpırdamam gibi elleri belinde bekledi..50 Tl verdim ama giderken de aynı hevesle taşısın diye..O zaman en okkalısından bir hoşçakal yapacağım kendisine...
Otel çok güzel,odamız kocaman hemen üzerimizi değişip deniz kenarına indik..Annem ilk günün hevesiyle yıllardır giymediği ve modelini unuttuğu mayosunu giydi..Aaa Gaye bak burasından böyle bir yaka patı dönmüşler gördün mü?:)))) Ben biliyorum zaten ben aldığım için ama onu mutlu eder diye,yaaa çok güzel nereden almıştın, çok yakışmış dedim.Güzin Teyzen'la almıştık demez mi:))))

Sonra ona Spagetti denilen bir yüzme malzemesinden aldım..İki ucunu birbirine birleştirdik ve oldu bir GÖLTÜRKBÜKÜ şambreli...Yıllar sonra denize girip bir de yüzmenin keyfini çıkardı annem..Bundan iyi bayram hediyesi olur mu bana..
_Aaa Gaye bak nasıl da havadayım ,ohh çok güzel kummuş burası..Diyerek yüzdü..

Daha sonra Midye ve bira yaptık kızımla,Ömer de istedi tabaklarımızı boşalttı gitti..Yeniden söyledik..
Akşam yemeği için hazırlandık allandık pullandık bu arada Lal'in getirdiği milyonlarca pabuç ve benimkiler ortaya döküldü..İnanın odaya birisi girse MUKABELE var zanneder..:)) Tavuklu pilav ve gül suyu...
Annem yaklaşık 4 yıl evvel aldığı şile bezi elbisenin aynısından bir tane daha almak istiyor..Sanki aynı esnaf yerinde duruyormuş ve bizi bekliyormuş gibi düşünüyor.Kırmadım olur anne dedim yürüyebilirsen gideriz..Dedim..
_Niye yürüyemeyecek mişim,diye cevap verdi..Yüzdüm bile bugün..A,yani uçabiliriz de artık...:))
Arabayı Park ettim ve bir restorana girdik..PİNAHAYA mı öyle bir şey..
Menüyü incelemeye başladım.Matematiğim kuvvetlidir 4 kişi çupra yesek yaklaşık 320 tl oluyor.Ben kalkmak istedim ayıp olur otur dediler.Yahu olur mu ,Sümüklü çupra Sarıyer'de yemeyeni dövüyorlar nasıl yani..Ben bu balığa dünyada bu parayı vermem dedim..Lal benden utandı..Niye yani ödemekse elbette öderim ama bu nedir? Ne oluyor bu balığa buraya geliyor da...Hem acaba gelirken benim kadar sıkıntı çekmiş mi?Buzlukta ohhhh serin serin kebap..Ben su içemedim be:))))

Yemeği yedik,hesabı istedim tek masa biz olduğumuz için çok ihtimam gördük..Sonradan 3 masa daha geldi de bizi azat ettiler, pazarlık etmeyi de unutmadım tabii..Tam 50 tane NUROFEN COLD alırım o parayla.Adam sadece şöyle diyebildi..Ama bizim porsiyonlarımız büyük..Hadi len Çupra bu balina mı servis ediyorsun hıyar...
Sonra entariciye doğru yürüdük yürüdük yürüdük..Annem bir ara umudunu kesmişti..Ki mağazayı hatırladı..Fakat bedenine uygun entari kalmamış..Bir başka dükkandan çok beğenmese de önünde yama yapılmış gibi süsleri olan bir mor elbise aldı..Ben de bu arada iki elbise aldım ama anlamadılar.Ömer lokma aldı..Lal incik boncuk aldı..Ben de fişleri...Gittikçe bıyıklarım uzamaya başladı benim.Aynı erkekler gibiyim..Aklımda başka başka düşünceler..Şimdi Şortlu bir çıtırın kalçalarına bakan adamları anlıyorsunuzdur herhalde..Ne yapsın anlık beyin jimnastiği...:)))

Ertesi gün ve akşam Midyeci Şehmus..Yer yok..Geri döndük kaybolduk ve Allah bizi SERDAR OTEL'e gönderdi...Nefis bir menü..Kaya levreği kocaman 80TL ızgara harika mezeler ve bir duble rakı..Ayy keyfim yerinde..Ömer İpad ile çift kişi oyun oynayacak arkadaş bile buldu..Sorun yok gibi gözükse de bir türlü otelin wi-fi sine bağlanmıyor..Sahibi oralı bile değil..Çünkü  sıcak su,fön,klima,ücretsiz wi-fi yazılmış ama yok..Eh bu kadarcık kusur kadı kızında da olur:)))
Çocukların ikisini de bir duble rakımı rahat içebilmek için kendi cep telefonuma bağladım..Ulan Serdar,ulan serdar diye de bir kaç defa içimden kötü kötü konuştum...Hakkım yani..
Üçüncü gün annemin ısrarı üzerine İZNİK'de yan komşumuz olan arkadaşımı Bodrum'da ziyarete gittik.Gerçekten çok sevindiler ve duygulandılar. İznik'te görüşemiyorduk bak kısmet buradaymış diye çok memnun oldular..Garip bir durum tabii..
Fusün bizi Midyeci Şehmus'a götürdü..Villa Mira'dan geliyoruz deyince yerimiz ayırtıldı..Daha önce bu abimiz Villa Mira'nın önünde arabasıyla midye satarmış..Çok lezzetli olduğunu söylemeliyim..

Gece odaya dönünce havuz başında hamakta oturup kahve içiyorum..Çok hoşuma gidiyor..Günün en çok dinlendiğim saati..Hiç bir şey düşünmeden öylece oturmak harika bir his..Ben de pek olmuyor da:)))
Kalabalıktan hiç tanımadığın kıllı bir adamın yanındaki şezlongda sere serpe yatabiliyorsun..Plaj böyle bir şey..Aynı adam giyinikken biraz fazla baksa kafasına çanta yer:)))Mecbur ertesi gün tankinimi giydim:))
Bu arada kurban eti nasıl taksim edilir konulu bir brifing bile dinledim...
Bebekleri ile otele gelen ve çocuk durmadığı için bunalan kadınlar ve bu kadınların sinirden  etlerini yediği bir sürü kocalar da vardı tatilde..

Kara çarşaflı tatilcimizi de unutmayalım..Sadece kahvaltıda gördük...Gencecik bir kızı bu mantığa gark eden yine yanlış anlaşılmış din dogmaları olsa gerek..
Son gün dönüş..Paketlerimiz biraz daha arttı.Artık eşyalar buruşmasın diye endişemiz yok...Eve gelince yıkanıp ütü yapılacak..
Bu sefer kocaman pet şişe suyumu kapının iç kısmına iterek soktum.Biraz kapağını da açık bıraktım..
Yol bu oldukça uzun...Önce İznik sonra İstanbul..Trafik ile ilgili konuşmayacağım..
KLİŞE KLİŞE :)))
Öyle ise neden yola çıktın değil mi? Misal yani evde otur..
Trafik polisleri sadece GBT sorgusu yaptı...Radar,hız,emniyet kemeri vs gibi detaylar ile kimse ilgilenmedi..Oysa ki yeni değiştirdiğim ehliyetimi bir göstermek isterdim:)))
Korkum şu ki insanlara bol bol ceza yazıp evlerine gönderecekler kimse de itiraz edemeyecek..Zaten yolda kısmi hafıza kaybı oluyorsun..
Hangi yol yav,neresi,yok ben orada yavaş geçtim yav...Allah Allah..Yok yok itiraz ederim ben buna böyle rezillik olmaz...
Bu arada ağzında çok iri bir puro olan ''KAPİTALİST FİGÜR'' keyifle purosundan bir nefes çekip karşısında donuna kadar tatilde bırakmış ''MİNYATÜR SIRITAN BUDA HEYKELİ''gibi olan size bakar ve DER Kİ......

MUTLU BAYRAMLAR......

GAYE KURT



















  AŞKIN TARİFİ MÜMKÜN Bir sabah güneşle uyandığında, Işığıyla kamaşır gözlerin, Garip halsiz bir yorgunluk, Mahmur bir gün başlangıcı, Aç mı...