15 Kasım 2014 Cumartesi

KAPTANIN SEYİR DEFTERİ 72 ALO HALAMLA HASTANEDEYİM

Halam ile birlikte hastanedeydim dün...Rutin mesane tümörü tedavisi için BCG (Verem Aşısı)uygulaması yapılıyor...
Kendisi 83 yaşında ama sanırım bu gidişle ben ondan önce giderim de ona yer ayarlarım.cam kenarı ve Ferdi Tayfur çalan bölümden yani...Et,tavuk,balık ızgara ile beslenir..Salata yer,ekmek yemez,meyvesiz günü geçmez..Eğer o gün salatalık veya limon yemediyse bilin ki çok büyük bir problem vardır..Hafta başından aldığı 5 kg sütten bizzat kendisi yoğurt mayalar,ve bütün hafta onu bitirir.
Diyecek siniz ki peki nasıl oldu da mesane tümörü oldu...Mesanesi defoluymuş,montajda gözden kaçmış...Yoksa var ya olmaz böyle bir şey...
Kendisi ''ebe'' dir.Dr.Aleaddin Yavaşça'nın yanında yıllarca ebelik yapmıştır.Aynı zamanda benim de ebemdir.Bu sebeple ki ebeme küfretmek isteyenleri hemen sustururum...:)))

Avrupa yakasında ki,Dilber Hala tiplemesi bence yeni değildir.Çünkü ben bu model bir halaya zaten sahibim...Hiç evlenmemiştir,çocuğu yoktur ve bu oranda da herkesin özel hayatı ile çok ilgilidir.
Tiplemede ki Dilber Hala gibi,türbanı vardır,bilgiçtir,erkeklere Beykardeş diye hitap eder ki bu hitap şekli Halam'a özeldir....Kısacası'' nevi şahsına özel ''bir zattır...
Annemle hiç anlaşamaz,ama hastalık söz konusu olunca ikisi birbirini en derin hislerle arar.Arada kalıp sinir stres sahibi olduğum çok olmuştur...Bunlar birbirini sevmiyordu ya,ne oluyor şimdi?
Artık yaşlandığı için hastane işlerini beraber halletmeye çalışıyoruz..Geçen gün de gittik ve üroloji sevisine teslim olduk..Koridorda yürüyen herkesin bacak arasından bir hortum sarkıyor.Elinde de idrar torbası yürüyüşe çıkmışlar.Doktorlar o kadar genç ki insan canını emanet etmeye kokuyor.Ama el mahkum...
Halam gene doktora Beykardeş diye seslendi..O da tanıyor olmalı ki,buyur teyze diye cevap verdi..
83 Yaşındaki halama teyze deniliyor ise ben otomatikman abla oluyorum zaten bu üroloji servisinde..Vallahi pek keyiflendim,ne yalan söyleyeyim.Fakat sorun şu ki halam o gün ne gibi bir müdahale yapılacak kesinlikle hatırlamıyor..Doktora siz çağırdınız siz çağırdınız deyip duruyor..
neden sonra anladık ki ilaç verilecekmiş..
-Hala ilaç nerede?
-Ne ilacı?
-Doktorun kullanacağı ilaç...
-Almadım ki..
-Aaaa,ne olacak şimdi,eyvah..
Tabi ki hasta bakıcı ile birlikte,Cerrahpaşa türküsünü söyleye,söyleye,yollara düştük.Tamamen şans eseri ilacı buldum,aldım ve neredeyse 15 dk.içinde geri gelmiştim.
Halam bile inanamadı..
-Tövbe,tövbe,buldun mu? diye inanmadığını da söyledi yani..
Kutuyu evirdi,çevirdi,altına baktı üstüne baktı,gözlüğünü takıp tarihine baktı..
-Sen nasıl buldun bu ilacı dedi?
-Eczaneden,dedim.
-Ben çok aradım ha,dedi ve Dilber Hala gibi dudak büktü...Tarihine bir de sen bakıver diye de ekledi...
Sinirleniyorum artık ama sesimi çıkarmadım...
-Baktım Hala vallahi senden genç bu ilaç dedim..
-Hadi zevzek,ha...Dedi ama gülümsedi..İyiye işaret...
İşimizi bitirdik,onu Kocamustafapaşa daki evine bıraktım..Muhakkak elime bir şey tutuşturması lazım geldiği için,canımı kurtarmak amaçlı çantama tıkıştırdığı krik kraklara müsaade ettim.Evde dolma var senin için yaptım dedi ama beni içeri çekmeyi başaramadı..Yanından ayrıldığımda,üzerimde bir hamam ve sauna rehaveti le karışık hafif dayak yemiş yorgunluğu vardı....
Eğer eve girseydim,bir adım atsaydım da otursaydım.Mesela canım dolma çekmiş olsaydı, ben bitmiştim...
Ağzını büze büze,annemi şikayet edecek ve o dolmaları boğazıma dizecekti.Planını bozdum..Çok mesudum diyordum ki,telefonum çaldı..
-Gaye...
-Efendim hala,
-Geri dön de dolma al kızım ben bunları bitiremem,
-Yok hala ben Haliç Köprüsü'ndeyim.Hayır için sen dağıt onları..
-Annen nasıl bu arada?,Kendine dikkat etsin,çok yemesin..Şişmanlık iyi bir şey değil kızım.Bak seni de kilo almış gördüm..Yani...Gençsiniz daha..
Yahu nasıl gördün,ilacın son kullanma tarihini göremiyorsun,gözünde terazi mi var.?
Eve girmediğim için dedikoduları elinde patladı ve bu sebeple BACKUP intikam planını devreye sokup belden aşağı çalışmaya başladı...
-Olur hala sen hiç merak etme,Zayıfayacağım,sonra da gerdirip,büzdürüp artan derilerimi de Türk Hava Kurumuna bağışlayacağım...Hayır olsun dedim..:)))
-Bak yine ha,zevzek,dedi....
Lafı ağzına tıkmış olmanın sevinci adeta ruhumu sardı...

Zevzek günler..
GAYE KURT
















  AŞKIN TARİFİ MÜMKÜN Bir sabah güneşle uyandığında, Işığıyla kamaşır gözlerin, Garip halsiz bir yorgunluk, Mahmur bir gün başlangıcı, Aç mı...